Een digibord is een educatieve tool die ervoor kan zorgen dat materiaal wat op een computer staat, getoond kan worden op een bord via een projector. De docent kan vervolgens de materialen die verschijnen op het bord aanpassen door direct op het interactieve bord te tekenen met zijn vinger, eigenlijk zoals een muis dat doet op de computer. Items kunnen worden verplaatst en gekopieerd, maar de docent kan ook handgeschreven aantekeningen op het bord maken. Deze aantekeningen kunnen worden omgezet in tekst en kunnen worden opgeslagen.

Wat is een digibord?Een Interactief schoolbord is een uitstekend hulpmiddel om een stuk interactiviteit in het klaslokaal te krijgen door middel van media die op het bord getoond kan worden. Helaas wordt nog niet overal het volledige potentieel uit een schoolbord gehaald en fungeren ze vaak als een ouderwets schoolbord.

Veel basisscholen in Nederland maken al gebruik van de zogenaamde digiborden, maar veel universiteiten lopen helaas wat achter. Het interactieve bord is ontwikkeld voor bedrijven zodat in vergaderingen plannen eenvoudiger gepresenteerd konden worden, door het welbekende merk Smart Board, later bleek er echter ook een grote vraag vanuit het onderwijs te zijn, en vooral in het onderwijs is dit digitale bord niet meer weg te denken. Deze borden zijn zo veelzijdig geworden, dat bij elke les wel gebruikt kunnen worden.

Een digibord is ook financieel aantrekkelijk. Slechts een computer kan een hele klas voorzien van de lesstof. Dit is goedkoper dan een speciaal computerlokaal of iedere student voorzien van een laptop.