Kleuterspelletjes voor het digibord

Op de website Kleuterspel.be vind je een aantal leuke spelletjes voor het digibord. Zo heeft de site een puzzle online staan maar ook een memoryspel voor het digibord. Ook kun je figuren plaatsen in een bord. De fullscreen mode van deze site maakt hem erg geschikt om hem klassikaal op het digibord te gebruiken. Ook kunnen kleuters de spelletjes op de site op de computer spelen.

Het finishvlaggetje rechtsboven kun je aanklikken om te beginnen. De stop knop spreekt voor zich. Met het vraagteken rechtsonder roep je de help op voor dit spelletje en uiteindelijk kun je met het pijltje rechtsonder een spelletje opnieuw beginnen.

Vier op een rij voor het digitaal schoolbord

‘Vier op een rij’ kent iedereen natuurlijk. Het spelletje wat in de ouderwetse versie al erg verslavend is heeft inmiddels ook ontelbare digitale broertjes en zusjes. Klassikaal is ‘vier op een rij’ een leuk spelletje om te spelen op het digibord. Je kunt het als leerkracht tegen de klas spelen of je laat groepjes of individuele kinderen tegen elkaar spelen. Een van de sites die je kunt gebruiken om een grote versie, voor het digibord dus, van ‘vier op een rij’ te spelen is deze: ‘Vier op een rij‘.

Schaken op het digibord

Veel kinderen in de bovenbouw zijn mateloos geïnteresseerd in het schaakspel. Daarnaast was mijn klas vorig jaar erg geïnteresseerd in de naschoolse activiteit waarin ze leerden schaken.
Wat ik die docent nooit heb zien gebruiken is het digitale schoolbord. Nu vond ik vandaag op het schoolbord portaal een erg handige site die kunt gebruiken om kinderen via het digibord te leren schaken. De site toont een schaakbord en daarnaast alle schaakstukken. Door met de muis te klikken en te slepen kun je elke zet prima voordoen, je kunt zelfs een partij schaak spelen via deze site.